Vukovic trekt naar Azië: “Geen garantie om basisplaats bij Genk terug te krijgen

Vukovic trekt naar Azië: “Geen garantie om basisplaats bij Genk terug te krijgen"

26-12-2018 13:15 Laatste update: 13:40
1

Danny Vuković verlaat binnenkort tijdelijk KRC Genk. De doelman zal met Australië actief zijn op de Asian Cup. Vuković begrijpt dat dat het nodige risico met zich mee brengt.

De Asian Cup vindt voornamelijk plaats in januari. De finale wordt op 1 februari gespeeld. Indien Australië de eindstrijd haalt, mist Vukovic drie duels van Genk. "Dat wringt een beetje. Maar er staan twee jonge wolven klaar om mijn plaats in te nemen. Nordin Jackers en Maarten Vandevoordt zijn allebei getalenteerd. Het is aan hen om zich te tonen", stelt Vukovic in Het Laatste Nieuws

Vukovic is al maanden dé nummer één van Genk, maar hij beseft dat dat op korte tijd kan veranderen. "Er is geen enkele garantie dat ik na de Asian Cup sowieso mijn vaste stek onder de lat terugkrijg. Dat besef ik. Dat is nu eenmaal het lot van een keeper. Natuurlijk hoop ik snel weer eerste keus te zijn in Genk. Maar vanuit de Emiraten zal ik zeker duimen voor mijn vervanger. We hebben er alle belang bij om die koppositie vast te houden."

Lees ook: Thorup maakt indruk op Vukovic: "Gent speelt een stuk beter"