Interesse van overal, maar Praet forceert transfer niet: Alles op zijn tijd

Interesse van overal, maar Praet forceert transfer niet: "Alles op zijn tijd"

15-12-2018 07:30
1

Dennis Praet geniet van het leven bij Sampdoria. De middenvelder is er een sterkhouder, kon zijn contract onlangs verlengen en geniet van interesse van verschillende clubs. Een transfer sluit hij dan ook niet uit.

Afgelopen zomer was er al interesse van enkele clubs. Tot een transfer kwam het toen niet. "Alles op zijn tijd", zegt Praet in Het Nieuwsblad. "Er ligt hier nog groeimarge. Voor mij én voor de ploeg. Ik ben zeker niet boos dat het er niet van gekomen is."

Onder andere Internazionale zou interesse getoond hebben. "Er was interesse, maar als er geen deal is, is er geen deal. Simpel. Twee weken geleden tekende ik bij tot 2021. Omdat ze een mooi voorstel deden."

Komt er binnenkort dan een transfer aan voor Praet? "Daar zijn ook afspraken over gemaakt. Ik koester wat ik hier heb. Maar ik heb wel nog de ambitie om die stap hogerop te zetten en iets nieuws te proberen. Er zit alleen geen haast achter. Sampdoria is een club die spelers verkoopt als de tijd rijp is. Torreira aan Arsenal, Schick aan AS Roma, Skriniar aan Inter, Muriel aan Sevilla: Sampdoria is daar heel correct in."

Italië of Engeland
Praet heeft naar eigen zeggen geen voorkeurscompetitie voor zijn volgende stap. "Ik sta open voor meerdere dingen. Als ik Torreira zie spelen bij Arsenal, dan lijkt het mij geweldig om in Engeland te spelen. Maar ik ben héél graag in Italië", aldus de middenvelder.