Standard geeft openheid over kwetsuur Oulare: ''Geen ingreep nodig, tenzij...''

Standard geeft openheid over kwetsuur Oulare: ''Geen ingreep nodig, tenzij...''

14-12-2018 16:28 Laatste update: 16:24
3

Obbi Oulare heeft wel een heel korte invalbeurt gehad tegen Akhisarspor. De spits van Standard speelde vier minuten mee en werd weggevoerd op een brancard.

Oulare komt net terug uit negen maanden activiteit, maar hoogstwaarschijnlijk staat hij opnieuw enkele maanden langs de kant. Op een diepe bal knalde hij tegen doelman Lukac. Het was duidelijk ernstig, want Oulare is meteen ook naar het ziekenhuis gevoerd met de ambulance.

Bij Standard wordt er gevreesd voor een enkelbreuk, zo weet Het Laatste Nieuws. De boomlange spits werd in de laatste jaren verschillende keren geplaagd door zware blessures. Standard heeft hem gehuurd van Watford, waar hij nog een contract heeft lopen tot de zomer van 2020.

Update 22.30: Een kleine zucht van opluchting toch bij Standard. Volgens La Dernière Heure moet Oularé niet onder het mes en zal hij dus ook niet maanden afwezig zijn. Toch zal de spits enkele weken van de kant moeten toekijken. Zijn kalenderjaar zit er dus al op voor Standard.

Update 14/12 16.28: Standard heeft via de eigen website een update gegeven over de kwetsuur van Oulare. De diagnose is bekend en Standard kan zodoende melden dat het gaat om een scheenbeenbreuk en een ontwricht sleutelbeen (4e graad). Vooralsnog is een operatie niet nodig. 'Er is geen chirurgische ingreep nodig tenzij er op korte termijn complicaties optreden', klinkt het. Zijn afwezigheid wordt op zo'n twee maanden geschat.