Deschamps rekent af met de Belgen: Hoe speelden zij tegen de Brazilianen?

Deschamps rekent af met de Belgen: "Hoe speelden zij tegen de Brazilianen?"

Gepubliceerd: woensdag 5 december 2018 om 14:02wo 05-12-2018 om 14:02

Laatste update: woensdag 5 december 2018 om 14:13wo 05-12-2018 om 14:13

Na het WK van afgelopen zomer levert het Franse voetbal menig Belgische fan nog steeds nachtmerries op. De Fransen presenteerden zich in Rusland als een erg verdedigend team, dat spektakel niet al te hoog in het vaandel draagt. Didier Deschamps is dat imago echter beu.

Vooral in ons land was de kritiek snoeihard op het Franse spelsysteem. De Franse bondscoach bijt van zich af. "Volgens mij komt die kritiek voort uit hun enorme ontgoocheling", aldus Deschamps bij Le Monde. "Als zij een beetje afstand en luciditeit inbouwen, zullen zij zien dat wij veel gevaarlijker zijn geweest. En trouwens, hoe hebben zij tegen Brazilië gespeeld? Op dezelfde manier als wij tegen hen. Als voetbal gewoon betekent dat je de bal hebt en wat rondpasst ..."

Deschamps haalt enkele statistieken aan om zijn pleidooi te staven. "Wij zijn geëindigd op veertien doelpunten, waarvan elf in de knock-out-fase en vier in de finale. Een primeur sinds het Brazilië van Pele in 1970. In 2010 is Spanje wereldkampioen geworden met mooi voetbal en veel lof, maar zij hadden amper acht keer gescoord. Wij waren beter dan de rest, dat is de enige realiteit", besluit onze zuiderbuur.

Poll

Heeft Deschamps gelijk?

(293 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws