Club Brugge wint overtuigend topper van Standard

02-12-2018 16:19
44

Club Brugge heeft de topper tegen Standard gewonnen. Blauw-Zwart was in eigen huis met 3-0 te sterk voor de Rouches.

Al na zeven minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Denswil werd uit het oog verloren en de verdediger kon binnentikken. Na een dik kwartier spelen stond het al 2-0. Hans Vanaken vond Dennis, die beheerst kon afwerken. Vlak na zijn doelpunt moest Dennis overigens geblesseerd naar de kant, Ngonge kwam in zijn plaats.

Nog voor rust leek Standard helemaal knock-out te gaan. Amrabat beloonde zijn eerste basisplaats in de competitie met een doelpunt. De middenvelder knalde de bal droog in de benedenhoek, doelman Ochoa was kansloos. De ruststand was 3-0.

Na rust was Denswil dichtbij de 4-0 na een geplaatste vrije trap en Club-doelman Horvath moest tussenkomen na kopbal van Vanheusden. Ook Amrabat was nog tot tweemaal toe dicht bij de 4-0. Dejenepo kreeg in de slotfase nog een tweede gele kaart en aldus rood.

Uiteindelijk bleef de eindstand bij een 3-0 overtuigende zege van Club Brugge. Blauw-Zwart springt zo over Antwerp naar de tweede plaats in het klassement.