Anderlecht - Genk anders voor Vanhaezebrouck dankzij STVV: Andere drive

Anderlecht - Genk anders voor Vanhaezebrouck dankzij STVV: "Andere drive"

30-11-2018 14:02
8

Voor de tweede week op rij speelt RSC Anderlecht tegen een Limburgse tegenstander. Na de 4-2 nederlaag tegen STVV komt KRC Genk over de vloer. Tijdens een persconferentie blikte Hein Vanhaezebrouck vooruit op de komst van de leider van de Jupiler Pro League.

Vanhaezebrouck beseft maar al te goed dat Anderlecht op de vorige speeldag een unieke kans liet liggen om een gouden zaak te doen in de stand. De concurrenten Genk, Club Brugge en Antwerp verloren ook punten. "Ik vind het nog altijd ongelooflijk spijtig dat we tegen STVV verloren. Ondanks dat we daar met veel jongeren speelden, waren we op weg naar een overwinning."

"Hadden we gewonnen van STVV dan hadden we een statement gemaakt. Dan lieten we zien, wij zijn er nog. Dan speelden we nu voor de eerste plaats tegen Genk. De feeling en de drive was anders geweest. Nu moet je winnen van Genk om de kloof met Genk, Club Brugge en Antwerp beperkt te houden."

Achterstand in Play-Off 1
"Of de matchen van zondag beslissend is? “Nee, maar ze is wel belangrijk. Vorig seizoen kwamen we op drie speeldagen op het einde op een zucht van Club Brugge door Blauw-Zwart twee keer te verslaan. Hadden we het toen in de competitie beter gedaan, waren we dan misschien leider geworden. In de reguliere competitie mag je niet te veel punten laten liggen. Met een kloof van twaalf punten kom je in Play-Off 1 terug op zes punten, maar dat is nog altijd veel", aldus Vanhaezebrouck.