Glunderende Leko geniet van CL-resultaat: We zijn niet alleen romantische ploeg

Glunderende Leko geniet van CL-resultaat: "We zijn niet alleen romantische ploeg"

29-11-2018 06:59
9

Alleen maar blije gezichten te zien woensdagavond bij Club Brugge. De Bruggelingen slaagden erin om een puntje te pakken op het veld van grootmacht Borussia Dortmund. Het plan-Leko werkte, tot zijn groot jolijt.

"Wat ik zag qua focus, energie en geloof in ons plan, was fantastisch", reageerde een trotste Leko bij Het Laatste Nieuws. Tegen dit Dortmund dan nog - een ploeg die in een fantastische vorm steekt. In 90 minuten hebben ze bijna niets gecreëerd", glunderde hij.

De Kroaat kon de lof niet op voor zijn spelers. "Een dikke proficiat aan mijn spelers. Het is hun verdienste dat Dortmund niet kon scoren. Monaco slikte hier drie goals, hé. Atlético zelfs vier. Als je dan zelf de nul kan houden..."

Dat het niet echt 'mooi' voetbal was, deert hem niet. "Wij zijn niet alleen een romantische ploeg. We kúnnen aanvallen, ja, maar we wisten dat het op balbezit moeilijk zou worden. Op resultaat spelen was een droom die realiteit is geworden. In balbezit hadden we misschien iets meer kunnen laten zien, maar toch is dit een fantastisch scenario. Eén die belangrijk is voor het imago van Club Brugge en van het Belgische voetbal."

Nog één keer knallen
Binnen twee weken wacht de uitzwaaiwedstrijd tegen Atlético, een mooi toetje voor de Bruggelingen die zich mogen opmaken voor de Europa League. "Ons doel bij de loting was om elke wedstrijd het maximale te halen, hopend dat we derde zouden eindigen in deze fantastische groep", legt Leko uit.

"Op papier heb je normaal geen kans tegen Atlético, Dortmund en Monaco, maar het mooie aan voetbal is dat alles kan. We hebben ons doel intussen al bereikt: vijf punten en Europees overwinteren. Nu willen we nog goed voetballen én een resultaat halen tegen Atlético", besluit hij trots.