Uitstekende Nardi en Cercle Brugge verrassen Genk in de Luminus Arena

Uitstekende Nardi en Cercle Brugge verrassen Genk in de Luminus Arena

24-11-2018 22:23
34

KRC Genk heeft dan toch verloren. Na het gelijkspel tegen Royal Excel Moeskroen ging het nu ook onderuit tegen Cercle Brugge. Daar mag een dodelijk efficiënt Cercle vooral de goed keepende Paul Nardi voor bedanken: 1-2.

KRC Genk begon als fiere leider aan de partij tegen Cercle Brugge. Ook de misstap tegen Royal Excel Moeskroen op de vorige speeldag bracht daar geen verandering in. Het balbezit was dan ook voor Genk. De doelpunten? Die waren voor Cercle Brugge.

Een dodelijk efficiënt Cercle kon tegen het spel in op voorsprong komen. Gianni Bruno zorgde voor verbazing bij de Genkse spelers en het publiek. Die verbazing werd nog wat groter, want Gakpé maakte er een dubbele voorsprong van.

Het signaal voor Genk om vol in de aanval te gaan. Cercle kroop achteruit en wilde de Genkse storm vooral overleven. Dat leek niet te gaan gebeuren. Onder andere Aly Samatta en Dieumerci Ndongala kregen enkele geweldige kansen. Een nog betere Paul Nardi hield het echter op 0-2 voor de Bruggelingen.

Tijdens de pauze greep een – meer dan waarschijnlijk – boze Clement in. Bryan Heynen werd naar de kant gehaald, Ruslan Malinovskyi mocht zich bewijzen. Het 'genie' van de Oekraïener zorgde voor meer druk. Cercle kwam er niet meer uit en zag af.

De Bruggelingen konden echter nog steeds rekenen op Nardi. De Fransman hield zijn ploeg meermaals recht. Trossard en co. werden er met momenten moedeloos van. De klok tikte verder. Voor Genk veel te snel, voor Cercle niet snel genoeg. De Bruggelingen probeerden dan ook bij elke mogelijkheid tijd te winnen, tot de grote frustratie van het publiek.

Ook een rode kaart voor Lusumba bracht niet meteen beterschap bij de thuisploeg. In de allerlaatste minuut werd Nardi toch verslagen, maar dat was niet genoeg. Het bleef 1-2. Daardoor verliest Genk zijn eerste wedstrijd in de competitie. Het profiteert niet van het puntenverlies van Club Brugge en blijft op vier punten van de landskampioen staan. Antwerp kan zondag tot op één punt van de Limburgers komen.