Veljkovic sluit deal met het gerecht in ruil voor strafvermindering

Veljkovic sluit deal met het gerecht in ruil voor strafvermindering

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 10:25di 20-11-2018 om 10:25

Dejan Veljkovic heeft een deal gesloten met het gerecht. De spelersmakelaar wordt zo de eerste spijtoptant in de Belgische geschiedenis van justitie. Dat schrijft Sporza.

De spelersmakelaar wordt gezien als één van de spilfiguren in de zaak Propere Handen. De Serviër zelf wordt verdacht van matchfixing, witwaspraktijken en het opzetten van illegale financiële constructies.

Veljkovic blijft verdachte in het hele dossier. Maar hij zal de speurders vertellen wat zijn rol is in het voetbalschandaal. Zo kan de Serviër rekenen op strafvermindering. "Hij gaat als spijtoptant zijn volledige medewerking verlenen en zijn volledige boekhouding opendoen."

Volledige bekentenissen
Veljkovic is tot bezinning gekomen en hij zal de feiten nu erkennen. Meer nog: de makelaar zal in alle eerlijkheid vertellen wat er allemaal omgaat in het wereldje. Dat bevestigt zijn advocaat Kris Luyckx. "Veljkovic zal de activiteiten als makelaar volledig in kaart laten brengen."

De raadsman laat weten dat zijn cliënt zich liet meeslepen. "Hij werkte in een sector waar normeloosheid de norm was en kon niet terug. Maar hij is niet de enige verantwoordelijke. Het initiatief ging uit van de verdediging."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws