Nieuwe Ghelamco Arena op komst in België: Mikken op 15.000 plaatsen

Nieuwe Ghelamco Arena op komst in België: "Mikken op 15.000 plaatsen"

18-11-2018 13:33
5

Heel wat clubs willen graag vernieuwen. Daar hoort ook een nieuw stadion bij. KV Kortrijk is één van die clubs die hoopt een nieuw stadion te kunnen bouwen, samen met bouwpromotor Ghelamco.

Algemeen manager Mathias Leterme laat er ook geen twijfel over bestaan dat ze bij KVK een nieuw stadion willen. "Een nieuw stadion neerpoten: dat is dé uitdaging", zegt hij in De Zondag.

"Ik zou dat zelfs levensnoodzakelijk noemen. Wij hebben vandaag een budget van 16 miljoen euro dankzij uitgaande transfers. De commerciële inkomsten stagneren. Dat kan niet blijven duren. We hebben een nieuw stadion nodig om andere inkomsten aan te boren: meer toeschouwers, meer sponsors, meer catering."

KVK zal werken met bouwpromotor Ghelamco, maar kan het niet gewoon geld vragen aan de rijke eigenaar Vincent Tan? "Hij komt hier niet zomaar een zak geld uitgeven. Wij draaien break-even zonder externe steun. We zijn dus niet afhankelijk van hem. We hebben ook nul euro schulden. Maar opnieuw: dat kan niet blijven duren. Hij steunt ons plan voor een nieuw stadion, maar wil dat doordacht aanpakken. We hebben nu een locatie in de buurt op het oog. Doel is een stadion voor 15.000 man."