'De Vijf: zij zijn de grootste talenten uit de Jupiler Pro League'

'De Vijf: zij zijn de grootste talenten uit de Jupiler Pro League'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 09:15wo 14-11-2018 om 09:15

Heel wat spelers uit de Jupiler Pro League maken een mooie transfer naar het buitenland. Door het succes van de Rode Duivels komen steeds meer topclubs een kijkje nemen in ons land. Sport/Voetbalmagazine zette de grootste talenten op een rijtje.

Het weekblad lichtte alle jonge spelers door. Zij maakten een top-20 van de jongelingen (onder 22 jaar) met het meeste potentieel. De top-vijf bestaat uit allemaal spelers uit de G5. Bovenaan het lijstje prijkt Sander Berge van KRC Genk.

'Zijn geboortejaar lijkt wel een grap. Zijn uitmuntende fysiek en zijn tactische intelligentie zijn ongezien voor een kerel van amper twintig jaar. Zijn naam staat al genoteerde bij de scouts van heel wat Europese topclubs', staat te lezen in S/VM.

G5 boven
Op twee en drie staan respectievelijk Wesley Moraes - die gelinkt wordt aan AS Monaco – en Arnaut Danjuma van Club Brugge. Die laatste maakte bij zijn debuut voor Blauw-Zwart meteen indruk. 'Al tijdens de Supercup begrepen ze dat de Nederlander zou uitgroeien tot een sensatie op de Belgische velden.'

Daarna volgt Landry Dimata (RSC Anderlecht). Ondanks de vele kritiek op zijn prestaties, was de belofteninternational tijdens de eerste seizoenshelft toch al goed voor elf doelpunten. De top-vijf wordt vervolledigd door de 19-jarige Giorgi Chakvetadze (KAA Gent).

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws