Onthuld: 'Zes eersteklassers hebben grootse stadionplannen'

Onthuld: 'Zes eersteklassers hebben grootse stadionplannen'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 08:45wo 14-11-2018 om 08:45

Sporting Charleroi wil een nieuw stadion bouwen. De Carolo’s mikken op een nieuwe voetbaltempel met 20.000 plaatsen. La Dernière Heure weet dat zij lang niet de enige club zijn met stadionplannen.

Het Waalse dagblad ziet dat er nog vijf clubs in de Jupiler Pro League zijn die bezig zijn met een nieuw of vernieuwd stadion. Eerst en vooral is er Club Brugge. Blauw-Zwart wil komaf maken met het Jan Breydelstadion, maar door enkele aanklachten wordt er niet meteen een doorbraak verwacht in dat dossier.

Verder willen ook RSC Anderlecht en KV Kortrijk een gloednieuwe voetbaltempel bouwen. Marc Coucke is voor paars-wit nog op zoek naar een gepaste locatie, terwijl er bij de Kerels al een overeenkomst is. Hun nieuwe stadion zou er tegen 2022 moeten staan.

Renovaties
Daarnaast stellen Standard en Antwerp FC alles in het werk om hun huidige stadion te renoveren tot een modern geheel. De Rouches willen Sclessin volledig dichtmaken en uitbreiden tot ruim 30.000 plaatsen. The Great Old wil de Bosuil dan weer tegen 2024 klaarstomen voor de toekomst. Zij mikken op een capaciteit van 23.000 plaatsen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws