Vermoeid Genk sluit heenronde af met scoreloos gelijkspel tegen Moeskroen

Vermoeid Genk sluit heenronde af met scoreloos gelijkspel tegen Moeskroen

Gepubliceerd: zondag 11 november 2018 om 21:52zo 11-11-2018 om 21:52

KRC Genk heeft de heenronde niet kunnen afsluiten met een overwinning. De troepen van Philippe Clement oogden vermoeid op Le Cannonier en bleven steken op een scoreloos gelijkspel tegen Excelsior Moeskroen.

De bezoekers uit Limburg hadden bijna voortdurend balbezit in de aanvangsfase. Moeskroen ontsnapte aan een achterstand toen een knal van Malinovskiy op de paal uiteenspatte. Even later moest Butez een knappe redding uit zijn mouw schudden toen Ndongala uithaalde. Gaandeweg loste Genk de teugels en begonnen er slordigheden in het spel te sluipen. Knullig balverlies van Dewaest zette Boya alleen op weg naar de goal, maar Vukovic was bij de les en bracht redding.

Halfweg de eerste helft leek Genk toch op voorsprong te kunnen komen toen scheidsrechter Dierick naar de penaltystip wees voor een vermeende fout op Maehle. Na tussenkomst van de VAR werd die beslissing echter herzien. Geen strafschop, wel geel voor de fopduik van Maehle. Moeskroen weerde zich kranig en kwam af en toe gevaarlijk opzetten. Vukovic moet tot twee keer toe attent zijn op pogingen van Chibani en Pierrot. Aan de overkant moest Butez nogmaals uitpakken met een reflex op een knal van Malinovskiy.

Inspiratieloos Genk
Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld op Le Cannonier. Genk had meer balbezit, maar ook de thuisploeg kwam af en toe gevaarlijk uit de hoek. Olinga stond helemaal vrij in een kansrijke positie. Zijn schot zoefde naast. Aan de overkant zorgde Ndongala opnieuw voor het gevaar, maar ook zijn trap belandde aan de verkeerde kant van de paal. Bij Genk sloop er wat ergenis in de gelederen en Philippe Clement besloot om Leandro Trossard in de strijd te gooien.

Dat bracht echter weinig zoden aan de dijk. De Limburgers oogden vermoeid en speelden zonder inspiratie. Ze probeerden er nog een slotoffensiefje uit te persen, maar Moeskroen hield al bij al makkelijk stand. Genk blijft na deze 0-0 wel comfortabel aan de leiding in de Jupiler Pro League met vier punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge. Moeskroen komt met dit puntje op gelijke hoogte met Lokeren op de laatste plaats in de rangschikking.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws