Coucke wil wetsvoorstel van tafel: ''Dan maak je een financieel kerkhof''

Coucke wil wetsvoorstel van tafel: ''Dan maak je een financieel kerkhof''

06-11-2018 16:08
8

Marc Coucke en Pierre François, de hoge bazen van de Pro League, waren dinsdag in het parlement om uitleg te geven aan het parlement. Coucke wil als voorzitter duidelijk voorkomen dat een wetsvoorstel van CD&V wordt aangenomen.

Voetballers betalen amper sociale bijdragen en de clubs krijgen een grote korting op de bedrijfsvoorheffing, als ze het geld in de jeugdwerking investeren. CD&V is van plan om de RSZ-korting strenger te reguleren en de voordelen voor clubs en spelers opnieuw te bekijken. 

Coucke sprak zich dinsdag uit tegen het wetsvoorstel. ''De Belgische clubs maakten in 2017 gezamenlijk 14 miljoen euro winst. Als het voorstel erdoor zou komen, dan zouden we 68 miljoen euro verlies maken. Zonder gunstige fiscale maatregelen tout court zou dat zelfs 93 miljoen euro zijn. Op die manier maak je van een gezonde sector een financieel kerkhof'', tekende Het Nieuwsblad op uit het pleidooi van Coucke.

Hij wil echter wel de makelaars aanpakken. ''Er is wel één aspect misgelopen: dat van de makelaars. Daar is een subsector ontstaan die zo snel en zonder regulering gegroeid is dat er uitwassen zijn ontstaan. Wel: we willen het voortouw en maatregelen nemen. We gaan ingrijpen'', kondigde Coucke actie aan.

Lees ook: Makelaar van Anderlecht-duo heeft eitje te pellen met Coucke