Makelaar van Anderlecht-duo heeft eitje te pellen met Coucke

Makelaar van Anderlecht-duo heeft eitje te pellen met Coucke

06-11-2018 12:00
19

Marc Coucke heeft duidelijke taal gesproken: het moet afgelopen zijn met de wantoestanden rond makelaars. Hij wil daarvoor ook maatregelen nemen, maar die schieten in het verkeerde keelgat bij Didier Frenay.

Frenay is de makelaar van Landry Dimata en Antonio Milic en nog heel wat andere spelers uit de Jupiler Pro League. Hij heeft een brief van maar liefst zeven pagina's geschreven over de huidige situatie om zijn collega's te mobiliseren.

"Sommige politici grijpen het voetbalschandaal nu aan om visibiliteit te krijgen. Ze gaan oordelen over een materie waarvan ze amper iets begrijpen en maatregelen nemen die een desastreuze impact kunnen hebben op de gehele voetbalwereld (clubs, spelers en makelaars)", zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Zo is het voorstel van Coucke om de commissies te beperken controversieel. "Maximaal zeven procent commissie op een contract is nergens op gebaseerd. Zo’n percentage is absurd. We moeten voorstellen om te werken zoals in Duitsland, met commissies tussen acht en twaalf procent op het gehele contract. Ons percentage op de meerwaarde van een speler bij doorverkoop moet ook maximaal twintig procent kunnen blijven."

3 miljoen euro
Frenay staat wel achter een examen voor makelaars, maar verder dan dat wil hij niet gaan. Frenay heeft bij Anderlecht al aardig zijn brood verdiend. Hij zou bij de transfer van Dimata zelfs drie miljoen euro aan commissies hebben verdiend.