UPDATE: 'Beslissing over partij valt pas binnen een half uur'

UPDATE: 'Beslissing over partij valt pas binnen een half uur'

10 mei - 19:00 Laatste update: 20:51
25

Het is de bedoeling dat vrijdagavond Standard tegen KVC Westerlo speelt. Toch is de kans reeel dat de match niet zal doorgaan. Dat meldt de RTBF.

Het is al een tijdje geweten dat de fans van Standard vrijdagavond actie gingen ondernemen tegen 777, de eigenaars van Standard. De fans zijn het beleid helemaal beu. Dit jaar beleefde Standard sportief een zwak jaar en ook financieel zou het niet goed gaan met de Rouches.

Op vrijdag hingen fans van Standard al spandoeken op in de buurt van het stadion. Rond 17u00 hebben ook heel wat fans zich verzameld rond de Acadamie van de club. Er zijn ook al gesprekken geweest tussen de boze fans en de clubleiding.

Volgens de RTBF staan er momenteel een honderdtal supporters voor de Academie. 'Het lijkt erop dat heel wat partijen de match willen voorkomen. Volgens onze informatie wordt dat scenario almaar meer reëel', klinkt het.

Spelersbus mag niet weg
Sporza vult aan dat de spelersbus om 19u00 nog altijd niet naar het stadion mocht vertrekken van de fans. Standard-directeur Pierre Locht heeft aan de fans gevraagd om de bus mocht vertrekken. Het antwoord? Geschreeuw en vuurwerk.

UPDATE: Door de actie van de supporters waren de scheidsrechters zelf wat te laat, maar raakte men wel nog klaar om af te trappen. Er wordt nog steeds gewacht op de komst van de spelers van Standard. Om 21u15 kan er pas officieel een beslissing genomen worden over de partij. Als er niet gevoetbald kan worden, pakt Westerlo een eerste driepunter en verliezen de Rouches hun thuiswedstrijd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.