Update: 'Diaz heeft knoop doorgehakt en vertrekt bij Manchester City'

Update: 'Diaz heeft knoop doorgehakt en vertrekt bij Manchester City'

29-11-2018 14:40 Laatste update: 14:40
5

De doelpunten die Brahim Diaz in de League Cup heeft gemaakt voor Manchester City beginnen zijn vruchten af te werpen: Real Madrid is geïnteresseerd in het Spaanse toptalent.

Dat schrijft de Spaanse krant Marca zaterdag. Diaz loopt al vijf jaar rond in de jeugdopleiding van City en mag steeds vaker ruiken aan het grote werk. Manager Pep Guardiola liet de negentienjarige middenvelder annex aanvaller in de basis beginnen in het League Cup-duel met Fulham van afgelopen donderdag. Hij besliste het duel in z'n eentje.

Marca schrijft dat Diaz zich in de kijkers van diverse Europese clubs heeft gespeeld. Ook Real is dus geïnteresseerd. De club heeft om twee redenen belangstelling: zijn leeftijd (19) en zijn contractsituatie. De verbintenis van Diaz loopt volgend jaar zomer af en daar wil De Koninklijke van profiteren. 

City probeert al maanden om te verlengen met Diaz, maar zodra het januari is heeft hij toestemming om te onderhandelen met een andere club. Juist dat trekt de aandacht van de andere clubs, die daar gebruik van willen maken. Diaz maakte dit seizoen nog geen competitieminuten voor City.

Update 29/11, 14.40: Volgens Marca speelt Brahim Diaz vanaf volgend seizoen voor Real Madrid. De jongeling van Manchester City zou besloten hebben zijn contract in Engeland niet te verlengen. Omdat Diaz over een aflopend contract beschikt, mag hij vanaf januari met andere clubs onderhandelen.

Diaz zal in principe volgend jaar zomer de overstap maken, maar volgens het Spaanse medium is het niet uitgesloten dat De Koninklijke de jongeling in januari al tegen een gereduceerde vergoeding naar de Spaanse hoofdstad haalt.