Crisis duurt voort: Anderlecht geraakt niet voorbij Lokeren van scorende Deschacht

01-11-2018 16:24
23

De crisis bij Anderlecht is nog verre van over. In het eigen Astridpark kwam het niet verder dan een 1-1 remise tegen laagvlieger Lokeren.

Anderlecht had voor eigen publiek iets recht te zetten na de blamerende nederlaag tegen KAS Eupen, maar daar was in de beginfase weinig van te merken. Een applaus voor Olivier Deschacht in de derde minuut was het enige hoogtepuntje in de openingsfase. Lokeren bleef gemakkelijk overeind en zorgde in minuut 23(!) voor het eerste gevaar. Guus Hupperts zag zijn schot echter in het zijnet belanden.

De RSCA-fans klaagden op social media massaal over een slaapverwekkende wedstrijd. Rond het half uur werd paars-wit toch enigszins wakker. Alexis Saelemaekers zag zijn schot over de kruising vliegen, terwijl een kopbal van Zakaria Bakkali voorlangs ging. Jevhen Makarenko haalde van ver uit en was nog het dichtste bij de 1-0. De middenvelder deed de lat trillen bij zijn poging. Na 45 minuten ging de teams onder begeleiding van een fluitconcert richting kleedkamers. 0-0 was een logische tussenstand na een zwakke eerste helft.

Onvoorstelbaar
En alsof het nog niet erger kon voor de thuisploeg, kwam Lokeren in minuut 52 op voorsprong. Uitgerekend Olivier Deschacht, die 600 duels voor de Brusselaars speelde, deed zijn oude liefde pijn met een rake kopbal. Deschacht besloot niet te juichten, maar deed Twitter wel ontploffen van het leedvermaak. Lang konden de bezoekers niet genieten van het onvoorstelbare moment, want zeven minuten later bracht Landry Dimata de bordjes weer in evenwicht op aangeven van Alexis Salemaekers.

Lokeren kreeg het nadien moeilijker met de minuut. Dimata schoot via de lat over en vervolgens mocht Lokeren doelman Ortwin De Wolf danken dat hij Sven Kums met een knappe save van de 2-1 hield. Vijf minuten blessuretijd bleken nadien niet genoeg om nieuw pijnlijk puntenverlies te voorkomen. Na de match kreeg Deschacht zijn ereronde.