Club Brugge veegt de nul van het bord met draw tegen AS Monaco

24-10-2018 20:45
43

Club Brugge heeft de nul van het bord geveegd in de Champions League. Met een 1-1 tegen AS Monaco kan het echter maar half tevreden zijn.

In een kabbelende eerste helft was de eerste kans voor Dennis, maar hij stuitte op doelman Badiashile. Even later scoorde Wesley, maar wel vanuit buitenspel. Monaco gaf bitter weinig ruimte weg en één kans was raak voor de bezoekers. Sylla verschalkte Mechele en liet ook Letica kansloos in de verste hoek: 0-1.

Club was aangeslagen, maar in de slotfase van de eerste helft kon het een beetje druk zetten. Op voorzet van Vanaken kopte Wesley toch nog de 1-1 binnen. Net daarvoor had Sylla de match wel al kunnen afmaken na onoordeelkundig uitkomen van Letica. Gelukkig voor de thuisfans mikte hij naast het open doel.

Tweede helft is maat voor niets
In de tweede helft startte Club verdienstelijk, met een schot van Dennis dat net naast ging. Op het uur zette Club een mooie aanval op, maar Vormer kreeg hem voor zijn mindere linker. Hij ging dan ook over.

Monaco legde helemaal niets meer op de mat, maar ook bij Club ontbrak het gif om echt gevaarlijk te zijn. Ondanks enkele dubieuze acties van doelman Badiashile kon Club nooit echt profiteren. Mata en Openda kwamen er tien minuten voor het einde nog in en die laatste kreeg nog een enorme kans in blessuretijd, maar hij kopte van heel dichtbij naast.

Het blijft spannend
Monaco en Club Brugge blijven zo strijden voor de derde plaats, met elk één puntje. De volgende ronde halen in de Champions League is enkel mathematisch nog mogelijk.