Woedende Mourinho ziet zege Man United in blessuretijd uit handen glippen

20-10-2018 15:48

Chelsea en Manchester United hebben op Stamford Bridge gelijkgespeeld na een bloedstollende slotfase. United leek er met een 1-2 overwinning vandoor te gaan, maar de Londenaren maakten in extremis gelijk: 2-2.

Na een levendige openingsfase waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en kansen kregen, kwam Chelsea na twintig minuten op voorsprong. Uit een hoekschop van Eden Hazard kon de volledig vrijstaande Antonio Rüdiger profiteren van een dekkingsfout van Paul Pogba: 1-0. United liet in de eerste helft nauwelijks de tanden zien, het waren de Londenaren die de dienst uitmaakten, maar de score verzuimden uit te breiden.

Manager José Mourinho zette zijn elftal in de rust op het juiste spoor, want na de pauze kantelde de wedstrijd. Anthony Martial schoot na 55 minuten van dichtbij de gelijkmaker binnen. Na een strakke voorzet van Luke Shaw kwam de bal voor de voeten van Juan Mata, die hard op de vuisten van Kepa schoot. Na een voorzet van Mata kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Martial. Bij Chelsea vonden ze dat de goal afgekeurd moest worden, omdat een verdediger geblesseerd in het strafschopgebied lag. De scheidsrechter gaf geen gehoor aan de oproep.

United speelde als herboren en was minstens gelijkwaardig aan Chelsea, al kreeg de ploeg van Maurizio Sarri de grootste kansen. David Luiz miste een grote kopkans en N'Golo Kanté zag een hard schot gekeerd worden door David De Gea. Chelsea klopte op de deur, maar het was United dat voor de tweede keer de trekker overhaalde. Marcus Rashford gaf de bal een kwartier voor tijd aan Martial, die Kepa van buiten de zestien verschalkte: 1-2.

Sarri greep in en bracht zowel Pedro als Olivier Giroud. Bij United maakte Martial plaats voor Andreas Pereira. Chelsea zette alles vol op de aanval, United kwam er na een kans van Ander Herrera niet meer uit en verdedigde alleen maar.

Mourinho leek er met de winst vandoor te gaan in Londen, maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd, die zes minuten duurde, sloeg Barkley toe. De middenvelder stond op de juiste plek nadat een kopbal op de paal belandde: 2-2. Daardoor blijft Chelsea ongeslagen in de Premier League. Mourinho liet zich na de goal provoceren door een staflid van Chelsea, die voor de bank van United aan het juichen was. De Portugees moest worden tegengehouden door de beveiliging

United schiet met de remise weinig op. De ploeg blijft achtste op de ranglijst. Chelsea kan ingehaald worden door Manchester City.