'Van Holsbeeck was tegen Coucke en wilde Anderlecht verkopen via makelaar'

'Van Holsbeeck was tegen Coucke en wilde Anderlecht verkopen via makelaar'

16-10-2018 17:38
9

Volgens Sport/Voetbalmagazine was Herman Van Holsbeeck geen voorstander van Marc Coucke als overnemer van RSC Anderlecht. De ex-manager van paars-wit had volgens het weekblad ingezet op een andere kandidaat.

"Wanneer Coucke het haalt, is iedereen opgelucht, behalve één man: Herman Van Holsbeeck. Die had ingezet op een andere kandidaat, of beter: op een duo, met name Paul Gheysens-Christophe Henrotay. Het is niet onlogisch dat een makelaar in zo'n dossier interesse toont. Indien de man die hij vertegenwoordigt Anderlecht koopt, zou Henrotay bij die verkoop 10 procent opstrijken van de club die op dat moment 100 miljoen waard wordt geacht", schrijft Sport/Voetbalmagazine.

"Twee dagen later klinkt bij de officiële voorstelling van de nieuwe sterke man in het zaaltje de stem van Herman Van Holsbeeck steeds luider en kwader. 'Ik beslis vanaf nu niets meer', vertelde Van Holsbeeck. De afscheidnemende sportief directeur van Anderlecht zal het schip evenwel niet verlaten zonder nog een paar zaken af te ronden met zijn 'compagnon de route' Mogi Bayat. De aankoop van Ryota Morioka en Kenny Saief, en de verkoop van Sofianne Hanni."

"Ondertussen volgt Coucke de laatste handelingen van Van Holsbeeck, die weet dat zijn dagen bij Anderlecht geteld zijn, van nabij. Een maand later volgt het verdict. Na veertien dienstjaren bij paars-wit wordt de algemeen directeur op staande voet ontslagen wegens een zware fout. Voor hij het stuur in handen nam, is Coucke door Michael Verschueren op de hoogte gebracht van een aantal situaties binnen de club die serieus scheefgegroeid zijn", besloot Sport/Voetbalmagazine.