'23 miljoen voor Memphis is een boost. Dat is het maximale dat we kunnen doen'

'23 miljoen voor Memphis is een boost. Dat is het maximale dat we kunnen doen'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 13:28do 11-10-2018 om 13:28

Olympique Lyon kiest er bewust voor om geen peperdure spelers aan te trekken. Dat gaat tegen de principes van de club in, zegt voorzitter Jean-Michel Aulas tegen het Franse Le Progres.

Het spelersbudget van Lyon is bijna drie keer kleiner dan dat van Paris Saint-Germain, dat al jaren een abonnement heeft op het Franse landskampioenschap. Lyon moet het jaarlijks doen met een budget van 289 miljoen euro. "Het budget van PSG ligt rond de 800 miljoen", zegt Aulas.

"We maken stappen, maar het gat met PSG wordt groter en groter. We moeten dat zien te dichten. De UEFA streeft er ook naar om dat te doen. Wij proberen het zo efficiënt mogelijk en economisch rendabel te doen. Dat geldt niet voor PSG, dat jaarlijks 300 miljoen aan staatsinkomsten krijgt."

Lyon is financieel kerngezond, maar geeft geen monsterbedragen uit aan spelers. "Dat kunnen we niet. 23 miljoen voor Memphis is een boost. Twintig miljoen voor Dembélé is het maximale dat we kunnen doen. Als we daar voorbij aan zouden gaan zou dat een risico zijn voor de club. Ik ben er zeker van dat de fans niet het Lyon willen zien van voor ik kwam, toen ze nog in de Ligue 2 speelden en zich moesten verantwoorden bij de rechtbank."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws