Marca legt al beslag op FIFA World XI: zevental uit Primera División

Marca legt al beslag op FIFA World XI: zevental uit Primera División

Gepubliceerd: maandag 24 september 2018 om 15:10ma 24-09-2018 om 15:10

Maandag staat het gala van de FIFA-awards op het programma. Enkele uren voor het FIFA-gala in Londen is een deel van de World XI uitgelekt. David de Gea is voor het eerst verkozen tot beste doelman van de wereld. De Rode Duivels lijken te zullen worden genegeerd.

Dat meldt Marca. De Gea is al jaren een vaste waarde bij Manchester United, waar hij is uitgegroeid tot de beste doelman van de Premier League. Ondanks een teleurstellend WK - Spanje werd in de achtste finale uitgeschakeld door gastland Rusland - gaat de keepersprijs naar De Gea.

De FIFA World XI wordt volgens Marca gedomineerd door spelers die voetballen in Spanje. Sergio Ramos, Raphaël Varane en Marcelo (allemaal Real Madrid) vormen de verdediging. Met Luka Modric (Real) en Ivan Rakitic (FC Barcelona) staan er twee Kroaten op het middenveld. In de aanval staan in elk geval Lionel Messi (Barça) en Cristiano Ronaldo (Real/Juventus).

En dus zijn er volgens Marca nog maar drie plekken in de World XI over. Ronaldo en Modric maken samen met Mohamed Salah (Liverpool) kans op de The Best FIFA Men's Player Award. Messi zit voor het eerst sinds 2006 niet bij de laatste drie genomineerden. Het ziet er aldus naar uit dat Rode Duivels Thibaut Courtois, Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku het team niet zullen halen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws