Poule H: Juventus komt rode kaart Ronaldo te boven, Pogba schittert in Zwitserland

19-09-2018 23:02

Juventus heeft, ondanks het wegsturen van Cristiano Ronaldo, drie punten meegenomen uit Valencia. De Oude Dame won zonder verdere problemen in Mestalla, in een wedstrijd waarin drie penalty's gegeven werden.

Vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar kreeg na een half uur spelen ruzie met tegenstander Jeison Murillo, trok aan de haren van de Colombiaan en mocht gaan douchen van scheidsrechter Felix Brych. De Duitser was Juventus in het vervolg van de wedstrijd echter gunstiger gezind. De Oude Dame kreeg twee penalty's, die allebei benut werden door Miralem Pjanic. Brych kende in de blessuretijd nog een strafschop toe, maar Dani Parejo liet na om Los Che nog een eretreffer te bezorgen.

Manchester United won in Zwitserland ruim van de underdog uit Poule H, de Zwitserse landskampioen BSC Young Boys. Paul Pogba vond na een half uur spelen de kruising na een fraaie passeerbeweging en benutte vlak voor rust een strafschop. De Fransman bediende in de tweede helft landgenoot Anthony Martial, die met een getoucheerd schot de 0-3 eindstand vastlegde.