Vandenbempt is bezorgd om Anderlecht-speler: Zichzelf geen plezier gedaan

Vandenbempt is bezorgd om Anderlecht-speler: "Zichzelf geen plezier gedaan"

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 18:15wo 19-09-2018 om 18:15

Peter Vandenbempt zag Anderlecht afgelopen weekend niets pakken in de Luminus Arena. Bij Sport/Voetbalmagazine geeft hij aan dat vooral Ivan Santini een grote terugval kent na een wervelende start.

Die topstart heeft misschien de verkeerde indruk gegeven. "Hij heeft zichzelf misschien geen dienst bewezen met een kanonstart met zeven goals in drie matchen, want met elke wedstrijd zonder doelpunt wordt de rugzak voor een spits van Anderlecht wat zwaarder. In Genk was Ivan Santini zo’n beetje de verpersoonlijking van de offensieve zorgen van Anderlecht."

De inzet was geen probleem, maar al de rest wel. "Ondanks veel verrichte arbeid was hij heel ongelukkig aan de bal: mislukte controles, manke passing en verloren duels. Naar eigen zeggen vermoeid na midweek een avond achter een ongrijpbare Spaanse bal hollen (Kroatië verloor met 6-0 van Spanje, red.)."

Ook zijn spitsbroeder gaf niet thuis. "Dimata kwam in principe met vertrouwen uit een week met de nationale beloften maar trok die lijn niet door in de Luminus Arena. Het zogezegde koningskoppel van de maand augustus zit al even niet meer op de troon, en niet enkel omdat de goals uitblijven. De opmerking dat er te weinig voorzetten komen houdt ook maar ten dele steek."

Poll

Is Santini een spits voor Anderlecht?

(211 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws