Clement eist waakzaamheid voor Europese opener: Het gevaar komt van overal

Clement eist waakzaamheid voor Europese opener: "Het gevaar komt van overal"

19-09-2018 16:54

Malmö FF, dat wordt uitdaging nummer vier voor KRC Genk in de Europa League. Na drie eerdere opdrachten, weliswaar in de voorrondes van het toernooi, start donderdag het échte werk in de groepsfase. Philippe Clement blikt vooruit met bescheidenheid.

In eigen land is Genk dé ploeg in vorm, maar dat biedt geen zekerheden op het Europese strijdtoneel. Ook Malmö is namelijk in uitstekende doen. De Zweden weten al achttien duels niet meer wat verliezen is. "Als je zo veel wedstrijden op rij kan spelen zonder te verliezen, zegt dat wel wat", klinkt Clement onder de indruk bij Het Laatste Nieuws. 

"Dit is dan ook een uitdaging voor ons. Malmö heeft ervaring, is goed georganiseerd en beschikt over enkele spelers die het verschil kunnen maken. Rosenberg, de wingbacks... het gevaar komt van overal", waarschuwt de coach. "Ik zet ze ongeveer op hetzelfde niveau als Genk, Sarpsborg schat ik dan weer iets lager in. Voor de tweede plaats in de groep zal het een gevecht worden tussen deze clubs. Besiktas is duidelijk de favoriet, maar dat neemt niet weg dat we ook tegen hen willen winnen."

No Poll