Marc Wilmots vertelde mij dat ik best bij Anderlecht kon tekenen

"Marc Wilmots vertelde mij dat ik best bij Anderlecht kon tekenen"

08-09-2018 15:15
5

Ilombe Mboyo is dit seizoen weer de bewonderen op de Belgische velden. Bij KV Kortrijk timmert de 31-jarige spits aan zijn carrière. Bij Het Laatste Nieuws komt hij nog eens terug op zijn flirt met Anderlecht.

Toen hij tekende voor KRC Genk wilde ook Anderlecht hem hebben. Marc Wilmots (de toenmalige bondscoach, red.) vond dat ik best naar Anderlecht ging. We waren een jaar voor het WK. 'Je kent de competitie, je kan er Champions League spelen, veel scoren en negen kansen op tien word je kampioen. Zo kan je mee naar Brazilië.' 't Was mijn droom om op een WK te staan. Zeker in Brazilië."

Mboyo leek dan ook op weg naar paars-wit. "Anderlecht leek me de juiste stap - ik had meteen een persoonlijk akkoord voor vier jaar. In mijn hoofd speelde ik al voor Anderlecht. Het was alleen nog wachten tot de clubs eruit waren. Ik heb toen een fout gemaakt... Terwijl Anderlecht met AA Gent onderhandelde, besloot ik niet meer mee te trainen."

Uiteindelijk zei hij toch nog nee. "Anderlecht wilde in vier schijven betalen - elk jaar zo'n één miljoen euro. Dat toonde aan dat het me niet het koste wat het kost wilde. Ik besloot opnieuw mee te trainen - zo correct ben ik."