Ik heb mijn ontslag bij Anderlecht nooit kunnen verteren

"Ik heb mijn ontslag bij Anderlecht nooit kunnen verteren"

24-08-2018 20:30
9

In Het Nieuwsblad kijkt Hugo Broos, momenteel technisch directeur bij KV Oostende, terug op zijn tijd bij Anderlecht. Broos heeft sinds zijn ontslag bij Anderlecht geen contacten meer bij paars-wit.

Broos verdween in 2005 van het toneel bij Anderlecht. "Op dertien jaar tijd heb ik nooit meer vrijwillig een voet op Anderlecht gezet. Ik was er twaalf jaar speler, werd er kampioen als trainer en werd dan bij het huisvuil gezet. Het was een journalist die me meldde dat ik buiten lag. Ik belde meteen naar Van Holsbeeck en voelde hoe hij verkrampte. Een uur later was alles officieel. Het was niet eens zijn schuld. Roger Vanden Stock was boos omdat ik Zetterberg niet opstelde."

Ook Nenad Jestrovic had een aandeel in dat ontslag. "Nadat Jestro slecht was hersteld van een voetbreukje, wilde Anderlecht hem verkopen als
halve invalide. Ik hield het tegen en herlanceerde hem wederom. Maar toen ik hem eens niet aan de aftrap zette tegen Club - na een blessure - scoorde hij als invaller de winning goal en achteraf haalde hij uit in de pers: dat ik een barslechte coach was... Het kwam nooit meer goed en het bestuur ging daarin mee."

Broos zag wel dat anderen meer krediet kregen. "Bij de latere trainers Vercauteren en Jacobs stonden ze in moeilijke tijden wel altijd aan hun zijde, maar mij lieten ze doodbloeden. Op den duur kreeg ik zelfs de schuld wanneer Kompany te laat was voor een interview. En na een groepsgesprek las ik een dag later alles in de krant. Ja, ik weet wie lekte. Die C4 is bij mij nooit verteerd."