Jubileumdoelpunt Messi zet Barcelona op goede spoor tegen Alavés

Jubileumdoelpunt Messi zet Barcelona op goede spoor tegen Alavés

Gepubliceerd: zondag 19 augustus 2018 om 00:08zo 19-08-2018 om 00:08

FC Barcelona heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe om weten te zetten in een overwinning. Er was uiteindelijk een vrije trap van sterspeler Lionel Messi voor nodig om de wedstrijd tegen Alavés open te breken. Via Philippe Coutinho en nog eens Messi won Barcelona uiteindelijk met 2-0.

Barcelona had in het eigen Camp Nou meer balbezit, maar zag hoe Alavés in het eerste kwartier al tot twee prima kansen kwam. De Catalanen zorgden aanvallen maar mondjesmaat voor gevaar. Naar mate de eerste helft vorderde probeerde Barcelona de druk op te voeren en hing een openingstreffer meer en meer in de lucht.

Toch duurde het tot na rust voor Barcelona de score opende. Na ruim een uur spelen was het Lionel Messi die zijn ploeg bij de hand nam. De aanvoerder schoof een vrije trap, die hij zelf had verdiend, onder de opspringende Alavés-muur door, waarmee hij doelman Fernando Pacheco verraste: 1-0. Het betekende doelpunt nummer 6000 voor Barcelona in La Liga.

Nadat Messi de paal had geraakt wist Philippe Coutinho de wedstrijd zeven minuten voor tijd wel in het slot te gooien. De Braziliaan penetreerde de vijandelijke zestien in, kapte naar binnen toe en haalde vervolgens doeltreffend uit: 2-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Toch besloot Messi er nog een slotakkoord uit te gooien. Luis Suarez speelde Messi door de lucht aan in de zestienmeter van Alavés. Na een magnifieke aanname had Messi de bal direct goed liggen en kon hij voor de 3-0 eindstand zorgen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws