Antwerp en Club gaan akkoord met elkaar en willen competitie grondig hervormen

Antwerp en Club gaan akkoord met elkaar en willen competitie grondig hervormen

18-08-2018 13:21
6

Voorzitter Paul Gheysens en Bart Verhaeghe kunnen het misschien niet goed met elkaar vinden. Vincent Mannaert en Luciano D'Onofrio van Club Brugge en Antwerp wél. Het duo denkt dan ook hetzelfde over het Belgisch voetbal.

Beide heren willen namelijk graag af van de Play-Offs. Al zal het nog een tijdje duren eer dat er ook echt doorkomt. "De huidige formule maakt het voor onze topclubs vanaf maart extra en onnodig lastig - de kalender is dan veel te veel belast", zegt D'Onofrio.

"Ik ben overtuigd dat een Belgische club vroeg of laat de Europa League kan winnen, maar dan wél met een klassieke competitie in eigen land", aldus D'Onofrio in Het Laatste Nieuws.

Daar gaat Mannaert akkoord mee. "Verwijzen naar afzonderlijke clubs die een keertje Play-Off 1 halen, of naar afzonderlijke seizoenen waarin eens veel van onze clubs overwinteren en dat vervolgens toeschrijven aan de Play-Offs, zijn wat mij betreft argumenten die niet meteen getuigen van strategisch langetermijndenken."

"Nu is in de Liga een viervijfdemeerderheid nodig om de competitieformat te wijzigen. In 2020 wordt dat slechts een tweederdemeerderheid. Dát draagvlak acht ik mogelijk om dan af te stappen van de play-offs", besluit hij.