OFFICIEEL: Napoli gaat niet voor Ochoa of Mignolet, wel voor Arsenal-man

OFFICIEEL: Napoli gaat niet voor Ochoa of Mignolet, wel voor Arsenal-man

17-08-2018 20:49
6

Napoli staat op het punt om doelman David Ospina bij de club te verwelkomen. Hij zal worden gehuurd van Arsenal, zo meldt Gianluca di Marzio.

De doelman zou woensdagavond in Italië arriveren en donderdag de medische keuring ondergaan. Als dat is gebeurd staat niets de overgang meer in de weg. Napoli heeft ook een optie tot koop, waardoor het de Colombiaanse sluitpost na dit seizoen definitief over kan nemen.

Ospina was bij Arsenal op het tweede plan geraakt. Naast Petr Cech moest hij in Londen ook de van Bayer Leverkusen overgekomen Bernd Leno voor zich dulden. De Colombiaanse doelman wilde daarom graag een transfer maken. Napoli is op zoek naar een keeper nadat Alex Meret vorige maand zijn arm brak op de training. Onder meer Guillermo Ochoa, doelman van Standard Luik, werd eerder genoemd. De keuze lijkt nu dus op Ospina te vallen.

Update 17/8, 20.49 uur: David Ospina maakt de overstap van Arsenal naar Napoli, dat de 29-jarige doelman voor een jaar huurt. De Colombiaanse international dient als noodverband, nadat de deze zomer aangetrokken Alex Meret op de eerste training meteen geblesseerd was geraakt. Met Petr Cech en Bernd Leno had Ospina geen zicht op speeltijd bij Arsenal.