Gano teleurgesteld: Veertig goals, maar toch kreeg ik geen kansen

Gano teleurgesteld: "Veertig goals, maar toch kreeg ik geen kansen"

Gepubliceerd: woensdag 15 augustus 2018 om 12:30wo 15-08-2018 om 12:30

Zinho Gano moet dit seizoen de nieuwe prijsschutter van Racing Genk worden. Als oude bekende van Philippe Clement heeft hij een streepje voor. Clement kent hem zelfs nog van bij de beloften van Club Brugge.

Gano kijkt met weinig plezier terug naar zijn periode bij Club Brugge. Ondanks indrukwekkende statistieken speelde hij er niet één officiële minuut. "In mijn laatste seizoen daar werd ik topschutter met veertig goals. Toch kreeg ik geen kans bij het A-team, dus verkoos ik een uitleenbeurt aan Lommel", geeft hij aan bij Sport/Voetbalmagazine.

Uit zijn periode bij Lommel, waarin hij acht keer scoorde, heeft hij naar eigen zeggen veel geleerd. "Bij Lommel clashten Vreven en ik geregeld op training. Ik herinner me nog goed dat hij me na een openlijke ruzie eens apart nam in zijn kantoor en vertelde dat hij die attitude wist te waarderen. Zo zag hij het graag. Ik had een goede communicatie met hem, ook buiten het veld. Dan ga je meer doen voor je coach, dat extra metertje lopen. Met Clement heb ik dat ook."

Gano voelt geen verschil tussen de huidige Clement en die van bij Waasland-Beveren. "Het is zeer gelijkaardig aan wat hij bij Waasland-Beveren vroeg. Als ik op het veld sta, wordt er natuurlijk iets maar aanvoer van de flanken gevraagd. Die automatismen moeten nog wat groeien, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat los zal lopen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws