Het is een beetje jammer dat Courtois zijn kinderen aanhaalt als reden

"Het is een beetje jammer dat Courtois zijn kinderen aanhaalt als reden"

12-08-2018 11:19
9

Thibaut Courtois trok eerder deze week naar Real Madrid. Hij realiseerde daarmee zijn droomtransfer. Johan Boskamp is blij voor de Rode Duivel.

"Eindelijk is de transfer van Courtois naar Real Madrid rond. Die jongen wou echt weg bij Chelsea en moest en zou naar Madrid. Daar kan je niks op tegen hebben", klinkt het.

Toch vindt hij de manier waarop jammer. "Het is een beetje jammer dat hij dan zijn kinderen aanhaalt als reden. Ach ja, moet hij weten", klinkt het in Het Belang van Limburg.

Goede keuze
"Thibaut past in ieder geval heel goed bij Real en gaat daar zeker slagen. Eigenlijk past hij overal, want het is een steengoede keeper. Dat heeft hij op het WK bewezen", zegt Boskamp.

Volgens hem is Real de perfecte club voor Courtois. Beter dan bijvoorbeeld Man City of Barcelona. "Misschien dat hij het bij Manchester City of Barcelona moeilijker zou hebben", geeft hij aan.

"Omdat ze daar hoger spelen en je over goede voeten moet beschikken, maar ik zie Real zijn speelstijl niet aanpassen. Ook niet na het vertrek van Zidane en Ronaldo, en de komst van Lopetegui. Die gaan gewoon op de omschakeling blijven spelen, met Bale in de rol van Ronaldo", aldus Boskamp.