Devroe laat zich uit over Morioka en Najar: ''Iedereen is vervangbaar''

Devroe laat zich uit over Morioka en Najar: ''Iedereen is vervangbaar''

27-07-2018 10:39
5

Anderlecht wil voor 31 augustus nog af van enkele duurdere, buitenlandse krachten om te bezuinigen op salarissen. Opvallend genoeg vallen ook de namen van Ryota Morioka en Andy Najar. Sportief directeur Luc Devroe reageert in Het Nieuwsblad.

Devroe bevestigt dat Morioka een zeer ontgoocheld heeft tijdens de voorbereiding. "Morioka kwam niet terug zoals Hein (Vanhaezebrouck, nvdr.) verwachtte. Hij moet zijn fysieke achterstand wegwerken en proberen te voldoen aan de eisen van de coach. Maar iedereen is vervangbaar, zeker tegen de juiste prijs'', geeft Devroe een duidelijk signaal af.

Najar kampt al maandenlang met fysieke problemen. Het is de vraag of hij ooit nog op zijn oude niveau terug kan keren. Devroe lijkt hem daarvoor nog wel wat tijd te gunnen. "Najar heeft na de loodzware voorbereiding last aan zijn hamstring. Logisch na zijn operatie van vorig jaar. Na een laatste test sluit hij volgende week aan. Verontrustend? Ach liever dat, dan dat Najar zijn been breekt. Zo heeft Kums ook pijntjes en wie niet 100 procent is, presteert niet optimaal'', weet Devroe.

Lees ook: Devroe cynisch over vertrek Teodorczyk: ''Wellicht in andere taal uitleggen dan''