Janssens krijgt flinke sneer: Wilde alle pluimen op zijn hoed steken

Janssens krijgt flinke sneer: "Wilde alle pluimen op zijn hoed steken"

24-07-2018 19:15
4

Racing Genk mag hopen op een mooi seizoen, zeker nu de stabiliteit is teruggekeerd in Limburg. Jacky Mathijssen ziet niet alleen Philippe Clement, maar ook Erik Gerits als de architect van het nieuwe Genk.

Sinds de komst van Clement waait er in ieder geval een nieuwe wind door de Luminus Arena. "Vanaf het eerste moment heeft Clement de zaken goed aangepakt. Daardoor heeft hij een draagvlak gecreëerd bij de fans. Als het eens wat minder gaat, kan hij toch zijn ideeën trouw blijven. Ze zullen het hem niet snel aanwrijven. Wat toch belangrijk is voor coach én spelers", zo vertelt hij bij Het Belang Van Limburg.

Ook het vervangen van Patrick Janssens door Gerits was een uitstekende zaak. "Erik Gerits heeft datzelfde draagvlak. Zijn voorganger wilde alle pluimen op zijn eigen hoed steken. Erik niet. Die is niet te beroerd om toe te geven dat hij soms hulp nodig heeft. Limburgers weten dat te appreciëren. Eigenlijk past ook de voorzitter (Peter Croonen, red.) in dit rijtje. Ook hij is al zijn hele leven met die club begaan."