Kompany tot 2020? Het zou mij verwonderen mocht hij stoppen bij de Rode Duivels

Kompany tot 2020? "Het zou mij verwonderen mocht hij stoppen bij de Rode Duivels"

Gepubliceerd: donderdag 19 juli 2018 om 20:35do 19-07-2018 om 20:35

Na het WK krijgen de Rode Duivels mogelijk een make-over. Zo bestaat de kans dat enkele spelers van de 'gouden generatie' afscheid nemen van de nationale ploeg. Vincent Kompany zou daar één van kunnen zijn. Al komt het mogelijk niet zo ver.

Albert Martens, voormalig jeugdtrainer van Kompany bij RSCA, gelooft niet dat Kompany er al mee zal stoppen. "Het zou mij echt verwonderen mocht hij stoppen", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Hoor je het hem al zeggen: het is mooi geweest, ik stop ermee. Wat is stoppen op een hoogtepunt? In 2020 kan België beter doen dan een halve finale. Vincent zal tegen dan 34 jaar zijn. Op die leeftijd wil je het misschien rustiger aan doen, maar dat is niet oud voor een verdediger", klinkt het.

Volgens hem is er ook niet meteen een opvolger voor Kompany. "Nee, volgens mij gaat hij door tot het volgende EK. Hij verzorgt zich goed en zijn snelheid is nog niet afgebot. De rest kan hij compenseren met zijn positiespel. Niemand is onvervangbaar, maar het zal moeilijk zijn om een opvolger voor Vincent te vinden."

Plaats een reactie

Geofpurple +6169
donderdag 19 juli 2018 om 20:38
Vergeet er wel bij te zeggen dat de meeste verdedigers niet zijn zoals vincent, schrik hebben hij geen contractuur op loopt als hem uit zijn bed stapt.
Vind ik leuk
VeeDeeVee +18437
donderdag 19 juli 2018 om 20:44
Hij is niet enkel op, maar ook naast het veld superbelangrijk voor deze groep.
Vind ik leuk
JoeCanoe +1201
donderdag 19 juli 2018 om 21:23
Vraag is hoe lang hij nog bij City gaat mogen blijven spelen ... Ik vermoed dat hij niet meer naar een andere club gaat willen overstappen. Eens het daar gedaan is voor hem als speler zie ik hem daar eerder verder doen met de jeugd of zo. Dat wil ook zeggen dat als Guardiola dan geen beroep meer wil doen op hem dat dan ook zijn spelerscarrière mogelijk gedaan is. Kans is reëel dat hij op die manier geen volgend groot tornooi meer haalt.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws