Kritiek op Martinez: ''Verantwoordelijk voor het missen van de finale''

Kritiek op Martinez: ''Verantwoordelijk voor het missen van de finale''

Gepubliceerd: maandag 16 juli 2018 om 12:30ma 16-07-2018 om 12:30

René Vandereycken vindt de derde plaats van de Rode Duivels een ''heel positief resultaat'', maar de voormalige bondscoach wil ook de mindere zaken aan te halen. Roberto Martinez is daar één van.

''In mijn ogen had deze ploeg de finale kunnen halen. Als je Martinez verantwoordelijk houdt voor het behalen van de derde plaats, dan moet je hem ook verantwoordelijk houden voor het niet bereiken van de finale. Mij heeft Martinez nog altijd niet overtuigd'', is Vandereycken kritisich in Het Nieuwsblad.

Hij erkent de schitterende tactiek tegen Brazilië, maar vond dat de Spanjaard meer uit deze selectie had kunnen halen. ''Rekening houdend met de kwaliteiten die in deze groep zitten en als je daar twee jaar mee mag werken, dat vind ik dat je meer zou moeten kunnen dan de beste counterploeg van de wereld zijn.'' Vandereycken had graag gezien dat de Belgen meer het spel hadden gemaakt.

''De essentie is toch dat we verder hadden moeten staan in het veldspel. We hebben enkele fantastische tegenaanvallen gezien, maar dat blijft een tegenaanval en geen opbouw van achteruit'', besluit de ex-keuzeheer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws