We hadden hier ook met de wereldbeker kunnen staan

"We hadden hier ook met de wereldbeker kunnen staan"

Gepubliceerd: zaterdag 14 juli 2018 om 22:35za 14-07-2018 om 22:35

Na de wedstrijd tegen Engeland (2-0) zagen we veel fiere Rode Duivels. Een derde plek op een WK, een historisch resultaat voor België. Jan Vertonghen was trots, maar ook een klein beetje teleurgsteld.

"Ik ben apetrots op die (bronzen) medaille. Even moest ik aan de Spelen van Peking denken. Toen grepen we in de kleine finale naast het brons (na een 3-0-nederlaag tegen Brazilië, red)", reageerde hij.

"Wij spelen nu op ons hoogtepunt en wilden hier ook echt iets neerzetten. Jammer dat het geen goud is geworden, maar brons is ook mooi. Nu kunnen ze nog jaren over ons praten", klonk het tegenover Sporza.

Eén wedstrijd zal hem altijd bijblijven. "Onze overwinning tegen Brazilië, het voetballand bij uitstek. En dat in de kwartfinales van een WK met een landje als België. Daar mag je supertrots op zijn."

Kleine teleurstelling
In de halve finale tegen Frankrijk gingen de Rode Duivels echter onderuit. "Jammer dat we die match verloren. Toen we vanavond een ereronde liepen, dacht ik snel: 'Hier hadden we ook met de Wereldbeker kunnen staan.'"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws