VP Rapport - Drie spelers steken er bovenuit, slechts eentje onder de maat

VP Rapport - Drie spelers steken er bovenuit, slechts eentje onder de maat

Gepubliceerd: zaterdag 14 juli 2018 om 18:00za 14-07-2018 om 18:00

De Rode Duivels hebben met 2-0 gewonnen van Engeland en pakken zo het brons. Dit zijn rapportcijfers van alle Rode Duivels in deze match.

Thibaut Courtois - 7
Kreeg in de eerste helft weinig werk en beperkte zich dan ook vooral tot oprapertjes. Was na rust wel geklopt door Dier, maar een tackle van Alderweireld redde zijn clean sheet.

Toby Alderweireld - 7,5
Speelde foutloos, al reageerde hij in de eerste helft iets te traag bij de poging van Kane. In de tweede helft maakte hij het verschil door een zekere goal van de lijn te tackelen. Was vooral in de slotfase een rots in de branding.

Vincent Kompany - 7
Hoe langer hoe meer een patron achterin. Stond zijn ploegmaats vaak bij met een kordate ingreep en won ook zijn duels. Ging na het uur wel stevig in de fout, waardoor Dier alleen op doel af kon. Gelukkig kwam er geen goal van.

Jan Vertonghen - 7
Sober in de defensie, maar na de blessure van Chadli schoof hij op naar links. Daar kon hij niet brengen wat zijn voorganger bracht, maar dat is niet onlogisch voor iemand die normaal als centrale verdediger speelt.

Nacer Chadli - 7,5
Zoekt nog een nieuwe ploeg en was duidelijk gemotiveerd om zich opnieuw te laten zien. Rushte regelmatig naar voor op de counter, maar bij één van die counters liep hij een spierblessure op. Hij moest de strijd dan ook na 40 minuten staken, maar wel met een assist op zijn naam.

Thomas Vermaelen - 7
Kwam in het hart van de verdediging spelen na de blessure van Chadli. Geen uitgesproken fouten, maar zijn gebrek aan wendbaarheid liet zich wel zien tegen de snelle voorlijn van Engeland.

Thomas Meunier - 9
Een ware marteling voor zijn tegenstander Danny Rose, die wel vaak tegen twee mensen stond. Meunier toonde zich opnieuw een loopwonder en leek wel overal op te duiken. Zijn doelpunt is daar een duidelijk voorbeeld van.

Youri Tielemans - 7
Het jeugdproduct van Anderlecht bracht een meerwaarde met zijn jeugdig enthousiasme. Niet alle passes waren perfect, maar hij bracht duidelijk een extra dynamiek op het Belgische middenveld. Na de rust wel weggedeemsterd en gewisseld na enkele verkeerde passes.

Axel Witsel - 7,5
Opnieuw metronoom op het middenveld, met weinig risico maar wel foutloos. Door zijn positiespel en sobere passing is hij dit WK een onmisbare schakel gebleken op het middenveld.

Eden Hazard - 9
Gaf een masterclass in wegdraaien van de man en versnellen, was zoals vanouds ongrijpbaar voor de tegenstander. Zorgde voor de ultieme doodsteek in de slotfase.

Kevin De Bruyne - 8,5
Kreeg veel te veel tijd van de Engelsen en strooide dan ook met passes doorheen de verdediging. Vooral Lukaku was echter ongelukkig op die ballen. Hazard had er minder problemen mee en tekende voor 2-0.

Romelu Lukaku - 6
Een mindere partij van de spits nummer één. Werd verschillende keren vrijgespeeld met een knappe steekpass, maar zijn controles bleken telkens een probleem. Werd op het uur al gewisseld.

Dries Mertens - 7
Bracht beterschap met zijn invalbeurt, al stond hij wel vastgeplakt op links. Zijn ene schot richting doel vloog richting de cornervlag, maar hij zorgde bijna voor 2-0 met een pass op Meunier.

Mousa Dembélé viel te kort in om een oordeel over te vellen.

Poll

Wie was de beste Rode Duivel vandaag?

(2723 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws