Het lag niet aan de tactiek van Martinez: Dat was dinsdagavond ook het geval

Het lag niet aan de tactiek van Martinez: "Dat was dinsdagavond ook het geval"

Gepubliceerd: woensdag 11 juli 2018 om 17:15wo 11-07-2018 om 17:15

De WK-droom van de Rode Duivels is dinsdagavond uiteengespat tegen Frankrijk. België ging met 1-0 onderuit en moet zaterdag aan de bak in de kleine finale. Er werden al veel vragen gesteld over de tactiek van Roberto Martinez, maar volgens Peter Vandenbempt is dat onterecht.

"Ik zou niet durven zeggen dat de aanpak van Martinez niet de juiste was", verklaarde de analist op de website van Sporza. "Hij kreeg terecht veel lof over zijn aanpak en de manier waarop hij Brazilië verraste, maar hij heeft zelf ook gezegd: "Je kan natuurlijk wel een tactiek uitstippelen, maar het is altijd de uitvoering die bepaalt of een tactiek slaagt of niet."

"Dat was dinsdagavond ook het geval. Anderzijds heeft het ook te maken met de kracht van de tegenstander. Frankrijk heeft het niet aantrekkelijk gedaan, maar het heeft België belet om te voetballen en de ruimtes afgesloten. Dat heeft ertoe bijgedragen dat België nooit, op een korte periode in de eerste helft na, in zijn spel is gekomen. Dan is het niet rechtvaardig om het af te schuiven op een slecht tactisch plan", besloot Vandenbempt.

Plaats een reactie

Lord Wenger +17025
woensdag 11 juli 2018 om 17:25
An sich was er niet echt iets mis met de basisopstelling van Martinez. Het pakte gewoon niet goed uit, waar het tegen Brazilië dat juist wel deed. Kan gebeuren.

Alleen het wisselen van Fellaini, nadat je juist Mertens erin had gedropt met de taak om zo veel mogelijk voorzetten te geven in de zestien, was eigenlijk niet logisch. En misschien had hij Chadli - Hazard samen moeten houden op links, want de wisselwerking tussen die twee was toch vrij sterk de vorige wedstrijden.
Vind ik leuk
woensdag 11 juli 2018 om 18:00
Een mogelijkheid is ook dat Fellaini aangegeven had dat het op was of een lichte kwetsuur opspeelde .
Vind ik leuk
JoeCanoe +1207
woensdag 11 juli 2018 om 18:55
Dat vermoedde ik ook.
Vind ik leuk
donderdag 12 juli 2018 om 00:31
fellaini was overal te vinden, kan da best geloven dat het op was
Vind ik leuk
Rimka96 +1163
woensdag 11 juli 2018 om 17:45
Het lag,denk ik, aan mij. Ik teveel met de Fransen staan lachen voor de match begon, amai, met tranen in de ogen gisteren in Lens de match uitgekeken. Kreeg van iedereen knuffels en pinten als troost. Mijn bakker stond dan met mij te lachen deze ochtend, waarbij andere klanten ook stonden te lachen, uiteindijk kreeg ik een pain au chocolat gratuit van hem uit medelijden. Maar bon, uiteindelijk mogen we fier zijn dat we toch ver zijn geraakt, en dat de hele wereld beseft over hoeveel kwaliteit wij beschikken. WE ARE BELGIUM!
Vind ik leuk
woensdag 11 juli 2018 om 18:32
martinez heeft het verkast hij had moeten starten met mertens op rechts en chadly op links en dembele op de bank moeten laten als je als coach niet ziet wat een flater het was dembele te brengen de eerste 45 min dan hoor je daar niet thuis eigelijk wat heeft hij in zijn carrière bewezen niks,nul,zero
Vind ik leuk
woensdag 11 juli 2018 om 18:43
Niemand had kunnen weten dat Dembele zo slecht zou zijn. Voor hetzelfde geld scoorde Hazard wel in de eerste helft en kregen we een heel andere wedstrijd en zou iedereen Martinez een genie gevonden hebben. Vergeet niet dat het tegen Brazilië ook anders had kunnen lopen. Martinez is zeker geen slechte trainer. Maar hij heeft zich veel te veel aangepast t.o.v de Fransen. Dat was niet nodig. Dembele is geen slechte speler, maar dan had hij beter zijn systeem behouden en Carrasco gezet. Nu was er rechts geen wingback, Dembele liep overal en nergens en Fellaini liep daar bijna als tweede spits coor De Bruyne, terwijl het toch De Bruyne is die je voorin wil hebben en Fellaini die achterin moet recupereren.
Vind ik leuk
Obelgix +140
woensdag 11 juli 2018 om 20:39
Het is de simpele sporza-analysten-logica die Belgie uit de finale heeft gehouden, tesamen met de onvolprezen JANUZAJ en zijn fans natuurlijk. Hier op een rij de 5 cruciale denkfouten van de sportieve fundamentalisten zoals Boeckx, Sonck en Mulder :

1. Als Belgie wereldkampioen wil worden, moeten ze kunnen winnen van iedereen. Fout. Als Belgie kampioen wil worden, moeten ze kunnen winnen van de andere finalist. Kies dan ook niet bewust voor de zwaardere tegenstanders in de aanloop naar de finale.

2. In Moskou kunnen blijven was totaal onbelangrijk. Fout. Elke extra inspanning die je kan vermijden is een bonus, en pas om 5 uur in bed kruipen na match is niet ideaal. Bovendien was Moskou makkelijker voor de belgische fans om te bereiken.

3. Colombia was een gevaarlijker tegenstander voor de duivels dan japan, brazilie of frankrijk. Fout. De beste speler van Colombia deed zelfs niet eens mee, en als je schrik hebt van Colombia wat kom je dan eigenlijk doen op het WK.

4. Op het EK gingen we eruit tegen een "gemakkelijker" tegenstander als Wales en dus spelen we nu beter tegen "moeilijker" tegenstanders. Fout. Een ezel zou zich geen beter geen twee keer aan dezelfde steen stoten, en al helemaal niet tegen twee grotere stenen.

5. Je kan aan een speler niet vragen om te verliezen. Fout. Als een gelijkspel beter is voor het team, dan moet een (volwassen en verstandige) spelersgroep dat begrijpen en daarnaar voetballen. Tenminste als het doel is om makkelijker in de finale te komen.

Een winnersmentaliteit willen kweken is één ding, maar bewust de zwaardere ploegen opzoeken, extra recuperatie afwijzen, en de beperkingen van de eigen kern uit het oog verliezen, zijn fouten die je op een WK niet ongestraft kunt maken.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws