'PSG stuurt aan op immense transfercoup: 270 miljoen euro voor Barça-ster'

'PSG stuurt aan op immense transfercoup: 270 miljoen euro voor Barça-ster'

09-07-2018 07:53
2

Paris Saint-Germain hoopt opnieuw een grote transferslag te slaan in Camp Nou. FC Barcelona-recordaankoop Philippe Coutinho is deze zomer het belangrijkste doelwit van de Franse kampioen, die vorig jaar al Neymar inlijfde.

PSG betaalde een jaar geleden de ontsnappingsclausule van Neymar en hoopt deze zomer wéér een transfercoup te plegen in Barcelona. Met dat nieuws pakt El Mundo Deportivo maandag uit. De Catalaanse krant schrijft dat PSG één van de zaakwaarnemer van Coutinho heeft laten weten de absolute hoofdprijs te willen betalen: 270 miljoen euro.

Barça heeft nog géén officieel bericht ontvangen uit Parijs, maar is volgens MD op zijn hoede. Mocht 270 miljoen niet genoeg zijn, dan kan PSG ook de vastgestelde afkoopsom in het contract van Coutinho betalen. Die werd in januari bepaald op 400 miljoen euro. Het is onduidelijk of de Braziliaan openstaat voor een move naar Frankrijk.

In feite hanteert PSG dezelfde strategie als een jaar geleden, toen Neymar voor 222 miljoen euro overkwam van Barcelona. Het is geen geheim dat Neymar en Coutinho goede vrienden zijn. Een nieuwe recordtransfer lijkt nog niet aan de orde, omdat Coutinho pas vijf maanden onder contract staat in Camp Nou. Barça nam hem voor 120 miljoen over van Liverpool.