OFFICIEEL: Sporting ziet doelman vertrekken en haalt snel vervanger

  OFFICIEEL: Sporting ziet doelman vertrekken en haalt snel vervanger

  Rui Patricio heeft maandag een opvallende transfer gemaakt. De eerste doelman van het Portugese nationale elftal verruilt Sporting Portugal voor Premier League-promovendus Wolverhampton Wanderers.

  The Wolves hebben maandag via de officiële kanalen bevestigd dat de dertigjarige sluitpost een vierjarige verbintenis heeft ondertekend. Dat Patricio uit Lissabon zou vertrekken, zat er al enige tijd aan te komen. De keeper behoorde samen met Bas Dost tot de Sporting-spelers die hun ontslag hebben aangevraagd nadat ze door hooligans van de club zijn aangevallen.

  Patricio verlaat Portugal als een nationale held. De doelman speelde een doorslaggevende rol tijdens het gewonnen EK van 2016, waaraan hij een standbeeld in zijn geboortestad Leiria heeft overgehouden. De sluitpost loopt al sinds 2001 in de jeugdopleiding van Sporting rond en heeft 460 officiële optredens namens de club op zijn naam staan. Vrijdag stond hij onder de lat namens Portugal, maar moest hij drie keer vissen tijdens de WK-kraker tegen Spanje.

  Sporting heeft enkele dagen later een vervanger gevonden voor Patricio. De 32-jarige Emiliano Viviano komt over van Sampdoria, zo hebben de Italianen bevestigd via Twitter.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws