'Sarri op weg naar Londen, Mertens staat bovenaan zijn verlanglijst'

'Sarri op weg naar Londen, Mertens staat bovenaan zijn verlanglijst'

20-06-2018 11:23

Chelsea wil coach Antonio Conte spoedig vervangen voor Maurizio Sarri, die Napoli heeft verlaten. Engelse media verwachten dat de wissel snel zal plaatsvinden.

Sky Sports meldt dat de zaakwaarnemer van Sarri al in Londen is om de deal af te ronden. De 59-jarige Sarri kan naar verluidt een verbintenis tot medio 2020 signeren op Stamford Bridge. Chelsea heeft daarbij de optie om het contract van de Italiaan met één jaar te verlengen. Clubicoon en landgenoot Gianfranco Zola moet de rechterhand van Sarri worden. Zola heeft aan The Sun al bevestigd dat hij met Chelsea al in gesprek is over een terugkeer. 

The Telegraph weet dan weer dat Dries Mertens de eerste aankoop van Sarri moet worden. Sarri wil Mertens graag meenemen vanuit Napels en heeft de Rode Duivel  bovenaan de verlanglijst staan. Mertens kende onder Sarri fantastische seizoenen, mede dankzij het feit dat de succescoach besloot om hem als valse spits te gaan gebruiken. Mertens begon aan de lopende band te scoren en was onder Sarri in totaal goed voor liefst 67 treffers in 135 duels.

Lees ook: Mertens stelt eigen bestuur in vraag: "Ik begrijp het verhaal rond Sarri niet"