Mechelen reageert op uitspraak van rechter: 'Men moest strafonderzoek afwachten'

Mechelen reageert op uitspraak van rechter: 'Men moest strafonderzoek afwachten'

11-06-2018 19:02

KV Mechelen had gehoopt om volgend seizoen als zeventien ploeg aan te treden in de Jupiler Pro League. Dat gaat evenwel niet door. Dat besliste de rechter in kort geding maandag. Malinwa betreurt de uitspraak van de rechtbank. 

'Zolang niet is uitgeklaard of Moeskroen weldegelijk door makelaars werd gerund en dus geen licentie mocht krijgen, ondervindt geel en rood financieel verlies door de degradatie naar 1B. Daarom vroeg KV Mechelen aan de rechtbank om als zeventiende club in 1A te mogen blijven voetballen', was de uitleg van Mechelen, maar daar had de rechtbank geen oren naar. 

Ondertussen heeft Mechelen gereageerd op de uitspraak van de rechter. 'We betreuren dat de rechter ons standpunt niet volgt”, klinkt het bij de directie van KVM. “We vinden dat het strafonderzoek moest afgewacht worden voor we definitief naar 1B werden verwezen. We hopen dat onze actie toch aanleiding zal geven tot een aanzet tot meer transparantie in licentiesysteem van het voetbal', klinkt het in het AFAS stadion.