Club Brugge-target onthult dramatisch verhaal: Ik was ziek. Ik was verpletterd

Club Brugge-target onthult dramatisch verhaal: "Ik was ziek. Ik was verpletterd"

Gepubliceerd: zaterdag 19 mei 2018 om 12:37za 19-05-2018 om 12:37

In een openhartig interview heeft Bojan Krkic onthuld last te hebben van angstaanvallen. De Spanjaard werd jarenlang gezien als de 'nieuwe Messi', maar kon die verwachtingen bij lange na niet waarmaken. 

De 27-jarige aanvaller was een van de grootste talenten van de FC Barcelona-jeugdopleiding, maar maakte het nooit echt waar. "Het ging allemaal erg snel met mij", begint Bojan in gesprek met The Guardian. "In het voetbal ging het goed, maar niet persoonlijk. Daar moest ik mee leven, maar mensen zeggen dat mijn carrière niet is gelopen zoals verwacht. Toen ik opkwam, was ik de 'nieuwe Messi'. Nou ja, als je me vergelijkt met Messi... Welke carrière had je dan verwacht?"

"En er zijn veel dingen die mensen niet wisten. Ik ben niet naar het EK 2008 gegaan vanwege angstproblemen, maar we zeiden dat ik met vakantie ging. Ik werd voor het eerst opgeroepen voor Spanje tegen Frankrijk in februari 2008 en er werd gezegd dat ik buikgriep had. Maar toen had ik een angstaanval. Maar niemand wil daarover praten. Voetbal is daar niet in geïnteresseerd."

Angst
"Angst beïnvloedt iedereen anders. Ik kreeg last van duizeligheid, voelde me ziek, constant, 24 uur per dag. Er was een krachtige druk in mijn hoofd en die ging nooit weg", zegt Bojan. Waarom hij zijn verhaal nu pas doet? "Ik was bang. Ik was ziek. Ik was verpletterd. Ik wist niet wat ik aan het doen was."

"Ik herinner me dat ik een interview voor Barça TV deed, waarin stond dat ik vakantie nodig had. Ik wist dat dit niet het juiste was... maar op die leeftijd weet je het niet en de bom was toen al ontploft. We hebben net geprobeerd het vuur te blussen. Mensen worstelen om toe te geven dat dingen niet goed gaan en wat belangrijk is voor voetbal is dat alles goed gaat."

Opvallend, volgens Marca bekijkt Club Brugge momenteel de piste van Bojan. In het Jan Breydelstadion moet hij een eventueel vertrek van Abdoulay Diaby opvangen. 

Plaats een reactie

ROBSON +3929
zaterdag 19 mei 2018 om 16:16
Maw een gokje wanneer je hem binnenhaalt.
Vind ik leuk
zaterdag 19 mei 2018 om 21:32
Een 2e Portillo? Op enkele bevliegingen na was dat ook niks
Vind ik leuk
zondag 20 mei 2018 om 11:53
Meestal krijgt men dit soort dingen wel gekanaliseerd op een bepaald moment. Op dat vlak is het ook goed dat hij 27 is. Portillo was een Spanjaard, en die hebben wel vaak last van ons klimaat enleefwijze. Met coach Leko, Tomecak en eventueel Mitrovic is er ook al wel een soort van netwerk waar hij terecht kan.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws