Geen Hart noch sensatie versus België, wel eerste selectie voor Liverpool-talent

Geen Hart noch sensatie versus België, wel eerste selectie voor Liverpool-talent

16-05-2018 15:05
4

Tijdens de groepsfase van het WK nemen de Rode Duivels het op tegen Engeland. Woensdagmiddag maakte Gareth Southgate zijn selectie voor het WK bekend.

Zoals verwacht haalden Joe Hart (West Ham/Manchester City) en Jack Wilshere (Arsenal) de kern niet. Ook Ryan Sessegnon ontbreekt. De zeventienjarige linkervleugelspeler was dit seizoen de grote sensatie in de Engelse Tweede Klasse, maar dat bleek net onvoldoende te zijn om straks op het WK te mogen uitkomen. Alex Oxlade-Chamberlain van Liverpool mist dan weer door een blessure de trip naar Rusland.

De grootste verrassing in de selectie van Southgate is Trent Alexander-Arnold. Bij Champions League-finalist Liverpool brak hij dit seizoen volledig door. Voor de negentienjarige verdediger is het zijn eerste selectie. 

België versus Engeland
Op 18 juni begint Engeland aan zijn WK. Dan is Tunesië de tegenstander. Op 24 juni spelen de Three Lions tegen Panama. Op de slotspeeldag van de groepsfase staat de clash tegen België op het programma. De match tegen de Rode Duivels is op 28 juni.

Wachten op Martinez
Pas op maandag 21 mei maakt Roberto Martinez zijn selectie bekend. De bondscoach gaat 23 spelers spelers oproepen en 12 reserven aanduiden. Op VoetbalPrimeur.be kun je de bekendmaking LIVE volgen. Nadien brengen we ook alle nieuws over de selectie.