Anderlecht koopt geen kat in een zak: Zijn mogelijkheden zijn bijzonder groot

Anderlecht koopt geen kat in een zak: "Zijn mogelijkheden zijn bijzonder groot"

25-04-2018 09:50
4

RSC Anderlecht staat op het punt om Elias Cobbaut weg te plukken bij KV Mechelen. De linkspoot tekent een contract voor vijf seizoenen. Volgens ploegmaat Mats Rits is de belofteninternational klaar voor een topclub.

"Ik acht Elias zeker klaar voor een stap hoger. Daar heeft hij absoluut de kwaliteiten voor. De laatste twee jaar speelde hij als linksback zo goed als alles", opent Rits bij Sport/Voetbalmagazine. "De fysieke mogelijkheden van Elias zijn bijzonder groot", vervolgt hij.

Cobbaut wordt door zijn ploegmaat bij Malinwa gezien als een polyvalente speler. "Het is een type dat negentig minuten de flank op en af kan gaan. Hij beschikt over een goede voorzet, heeft zijn gestalte mee voor de duels, waardoor hij ook op stilstaande fasen een extra wapen kan vormen."

Progressiemarge
Ondanks zijn vele kwaliteiten, is er absoluut nog ruimte voor verbetering. Anderlecht hoeft zeker niet het eindstation te worden. "Bovendien is het een jongen, die qua kracht en wendbaarheid nog bijzonder veel progressiemarge heeft, maar ook over de juiste mentaliteit beschikt. Een echte winnaar, en vooral bijzonder nuchter."