Club Brugge maakt brandhout van Zebra’s: Dat was de sleutel van deze match

Club Brugge maakt brandhout van Zebra’s: "Dat was de sleutel van deze match"

20-04-2018 07:50
2

Club Brugge liet donderdagavond geen spaander heel van Charleroi. Onder leiding van een ijzersterke Hans Vanaken en Ruud Vormer won Blauw-Zwart met stevige 6-0 cijfers. Die eerste reageerde op de topprestatie.

"Dit was het perfecte scenario. Dit was dé reactie die we nodig hadden na de twee verloren uitwedstrijden. Je kan natuurlijk niet beter aan een wedstrijd beginnen dan door al na amper 40 seconden te scoren", aldus Vanaken op de website van Club Brugge.

De aanvallende middenvelder – goed voor een doelpunt en een knappe assist – looft het tactische plaatje van Ivan Leko. "Het plannetje klopte helemaal.. Zij mochten geen kansen krijgen en wij moesten proberen om met zoveel mogelijk mensen in de box te komen als het kon en dat klopte volledig zoals iedereen heeft kunnen zien."

Ijzersterk middenveld
De spelmaker van Blauw-Zwart zag zijn team aantreden in de vertrouwde 3-5-2-opstelling. "Of dat aan het tweespitsen systeem lag? Durf ik niet zeggen, want ook toen Refaelov erin kwam, bleven we scoren en kansen creëren. Ons middenveld was vanavond heel sterk en dat was de sleutel van deze wedstrijd", besluit Vanaken.