Als spelers maar voor de helft zouden trainen, zouden zij ook minder presteren

"Als spelers maar voor de helft zouden trainen, zouden zij ook minder presteren"

19-04-2018 13:00
4

Dit seizoen werd in de Jupiler Pro League het VAR-systeem geïntroduceerd. Dat het nieuwtje nog in zijn kinderschoenen staat, wordt duidelijk door de vele kritiek. In La Derniére Heure geeft scheidsrechter Sébastien Delferière zijn mening.

Volgens Delferière – die tijdelijk inactief is door een blessure – is het logisch dat er nog fouten gemaakt worden. "Er is altijd kritiek als er een nieuwe methode wordt gelanceerd. Het systeem van de videoref moet nog groeien, maar het is ook nog maar de eerste keer dat we het systeem hier gebruiken", verdedigt hij het systeem.

Eén van onze beste refs vindt echter dat er te weinig geïnvesteerd wordt in de kwaliteit van de arbitrage. "Het kan ook nog niet op punt staan, want er is een gebrek aan middelen. Als spelers maar voor de helft zouden trainen zouden hun prestaties ook minder zijn. Voor de videoref geldt dat ook."

Meer middelen, betere resultaten
Delferière geeft de Pro League onrechtstreeks alvast een belangrijke boodschap mee. "Als de Pro League maar de helft van de middelen inzet, is het onmogelijk om meteen perfecte resultaten te hebben", doelt hij op meer professionalisme op het vlak van de arbitrage.