'Belgische topclub steekt Bayern München de loef af voor toptalent'

'Belgische topclub steekt Bayern München de loef af voor toptalent'

06-04-2018 07:30
3

AA Gent heeft met Giorgi Chakvetadze een absoluut goudhaantje in handen. De 18-jarige Georgiër laat wekelijks zien dat hij bakken talent heeft, toch wil Yves Vanderhaeghe hem rustig brengen. Dat de Buffalo’s hem konden inlijven, is toch opmerkelijk.

Verschillende Europese clubs maakten de jonge aanvaller het hof, maar hij koos voor een avontuur in de Ghelamco Arena. De Buffalo’s troefden zelfs grootmacht Bayern München af. De Duitsers probeerden, vlak voor Chakvetadze zijn handtekening zette, hem nog te overtuigen om voor hen te kiezen.

Speelminuten boven het grote geld
Gelukkig voor AA Gent ging dat feestje niet door. Spijt heeft de Georgiër allesbehalve. "Er waren nog andere clubs geïnteresseerd, maar zij kwamen allemaal te laat. Ik heb me mijn keuze nooit beklaagd, want als ik naar Bayern was gegaan, had ik nooit zoveel speeltijd gekregen als hier", aldus Chakvetadze in Het Laatste Nieuws.

"Gent wou me aanvankelijk nog een jaar bij Tbilisi laten, maar het seizoen liep af in Georgië. Het leek me beter om meteen naar Gent te komen. Zo kon ik mij sneller aanpassen aan de club en aan de Belgische competitie", besluit het Gentse goudhaantje.